Valikko Sulje

Koneita ja laitteita luotettavina toimituksina Meltexin tuotantolaitoksiin

Meltex Oy Plastics on vuonna 1993 perustettu perheyritys, joka kuuluu Etola-konserniin. Meltex tunnetaan rakennustarvikkeiden, kuten LVI-putkien ja paineputkien, merkittävänä kotimaisena toimittajana.

Terästyö JK & JK oli terästöiden toimittajana tuttu jo ennen yhteistyön alkua ja siksi Meltexiltä osattiin kysyä heitä mukaan vaativaan siirtoprojektiin.

”Yhteistyö meidän ja Terästyö JK & JK:n kanssa alkoi puolitoista vuotta sitten hankkeessa, jossa 60 tonnia painava raaka-ainesäiliönä toimiva siilo piti siirtää. Terästyö JK & JK suoritti nostot avaimet käteen -palveluna ja siitä saakka olemme tehneet yhteistyötä tuotantolaitostemme terästöiden merkeissä”, Meltexin kunnossapitopäällikkö Jarkko Honkala sanoo.

Terästyö JK & JK on valmistanut erilaisia tuotannon koneita ja laitteita Meltexin tuotannon tarpeisiin.

Muun muassa puristimia, vetolaitteita ja kokoonpanon työpisteiden apulaitteita on toimitettu niin Meltexin Jyväskylän tuotantolaitokseen kuin muillekin yhtiön tehtaille.

Terästyö JK & JK:n valmistama porrasnostelija.

 Vaivatonta ja luottamuksellista yhteistyötä

”Prosessi menee yleensä niin, että tilaamamme rakenteet valmistetaan kuvien mukaan, Meltexin oma porukka tekee sähköistykset, sitten Terästyö JK & JK:n valmistamat laitteet tuodaan tehtaalle ja otetaan käyttöön. Meidän kannaltamme prosessi on vaivaton, kun he huolehtivat laitteiden toteutuksen rakenteiden mekaanisesta valmistuksesta maalaukseen”, Jarkko Honkala Meltexistä kertoo.

Meltexille toimitettu säädettävä kelain.

Luottamus terästöiden toimittajaan ja kustannustehokkuus ovat keskeisiä syitä, miksi Meltex tilaa toistuvasti koneita ja laitteita Terästyö JK & JK:lta.

”Meille on tärkeää se, että he toimittajana ottavat vastuun, että työt tulee tehtyä sovitun mukaan ja aikataulujen puitteissa. Terästyö JK & JK on pystynyt vastaamaan myös pikakeikkapyyntöihimme, joten joustoa löytyy. Kun tilaamme koneita ja laitteita, niin Terästyö JK & JK on pystynyt toimittamaan ne meille aina järkevillä kustannuksilla”, Honkala sanoo.

Yhteistyö on Jarkko Honkalan mukaan rentoa, ja pitkäjänteinen tekeminen on auttanut Terästyö JK & JK:n ammattilaiset tuntemaan talon tavat.

”Työkaverimeiningillä näitä yhteistyökuvioita on pyöritetty. Reilu ja rento tekeminen on mielekästä kummallekin osapuolelle ja voimme luottaa siihen, että Terästyö JK & JK:n osaajat tekevät sen minkä lupaavat. He huolehtivat asiat kuntoon ja työn jälki on viimeisteltyä. Minusta on hienoa katsoa ammattilaisten tekemiä hitsaussaumoja – todella laadukasta työtä”, kunnossapitopäällikkö Honkala kiittelee.