Valikko Sulje

Kestävä ja käytännöllinen jätekatos

Lutakon K-marketin jätekatos on kompakti ja käytännöllinen.

Terästyö JK & JK on toteuttanut erilaisia jätekatoksia useaan kohteeseen. Jätekatokset on valmistettu jätehuoltolakia noudattaen. Jätekatoksen suunnittelussa on huomioitava ennen kaikkea kestävyys, koska jätesäiliöiden tyhjennys harvoin tapahtuu varoen, rakenteita kolhimatta.

Käytön kannalta olennaista on toiminnallisuuksien, kuten ovien avautumisen ja lukitsemisen helppous. Myös puhdistamisen on onnistuttava ilman kohtuutonta vaivaa. Hygienianäkökohdat voidaan huomioida materiaalivalinnoissa ja rakenteellisissa ratkaisuissa. Hiiret, rotat, harakat ja muut kutsumattomat vieraat saadaan pidettyä poissa jäteastioista suunnittelemalla jätekatoksien elementtien mitoitukset niin, että seinien ja kattojen väleihin ei jää tuhoeläinten mentäviä rakoja.

Lutakon kapea tilaihme

Lutakon Siwan (nyk. K-Marketin) jätekatoksen seinämateriaaliksi valittiin teräsverkko. Teräsverkko on materiaalina melko huoltovapaa ja sitä on mahdoton töhriä graffittein. Katoksen runko valmistettiin ruostumattomasta teräksestä ja se kiinnitettiin rakennuksen seinään. Mitoituksensa puolesta haastava jätekatos saatiin mahtumaan kiinteistön autokatokseen kun katos suunniteltiin malliltaan pitkäomaiseksi. Kompaktiin katokseen mahtuu vierekkäin 3 standardikokoista jätesäiliötä ja se on lukittava.

Ovet kovilla säiden armoilla

Lutakon K-marketin jätekatos on kompakti ja käytännöllinen.
Lutakon K-marketin jätekatos on kompakti ja käytännöllinen.

Suomen sääoloista tuttu routiminen on monesti kiinteistöjen ulkorakennusten ongelmana. Rakenteet vääntyvät ja ovien saranat vaurioituvat kun maa routii. Murtumat ja vääntyneet osat on hyvä huomioida viimeistään kiinteistöjen keväthuoltojen yhteydessä. Me Terästyö JK & JK:lla teemme saranoiden korjaukset ja uudet ovenkarmit vaurioituneiden tilalle asiakkaan toiveen mukaan. Talvisin ongelmia aiheuttavat myös sulamisvedet, jotka huomioimme jätekatosten kattojen ja räystäiden suunnittelussa.

Kovassa käytössä olevat ulkorakennukset voidaan varustaa törmäyssuojilla tai teräslevyillä, joilla pidennetään ulkorakennuksen käyttöikää huomattavasti. Suojarakenteet kannattaa huomioida jo suunnitteluvaiheessa, mutta myös jo käytössä oleviin rakennuksiin niitä voidaan lisätä jälkeenpäin.

Kaipaako jätekatoksesi korjausta? Ovatko kiinteistönne jäteastiat taivasalla? Soita meille, niin laitetaan kiinteistösi jätehuolto mallikkaasti kuntoon.

Pikapäivystys 24 h 0400 848 503