Valikko Sulje

Parkkimittareiden murtosuoja

Parkkiautomaatteja ryöstänyt rikollisliiga hävisi murtosuojan ansiosta

Parkkimittarin murtosuoja ja Jari Ilmasti, Jyväs-Parkki OyVuosina 2013 – 2015 Jyväskylässä toimi järjestäytynyt rikollisliiga, joka ryösti ja rikkoi kadunvarsiparkkimittareita. Jyväs-Parkin kiinteistöpäällikkö Jari Ilmasti kyllästyi jatkuvaan ilkivaltaan ja kehitti yhdessä Terästyö JK&JK:n kanssa parkkimittareille murtosuojan. Suoja asennettiin Jyväskylän jokaiseen kadunvarsimittariin, ja ryöstöt loppuivat välittömästi!

Vakuutusyhtiö ei korvannut

Murroissa ei ollut kyse satunnaisesta ilkivallasta, vaan rikollisliiga rikkoi mittareita järjestelmällisesti. Mittarit murrettiin aina samalla tavalla hakkaamalla ne auki järeällä aseella.

Ilmastin mukaan mittareita ei pystytty korjaamaan ilkityön jäljiltä, vaan tilalle oli hankittava aina uusi mittari. Tämä kustansi Jyväs-Parkille 10 000 euroa kappaleelta. Mittarit eivät kuuluneet vakuutuksenpiiriin, sillä niissä ei ollut minkäänlaista murtosuojaa.

– Koska vakuutus ei korvannut mittareita, niiden murrot tulivat meille kalliiksi. Päätin, että nyt riittää ja jos vakuutusyhtiö vaatii murtosuojan, niin tehdään sitten sellainen!

Kymmenien tuhansien eurojen säästöt

Ilmasti otti yhteyttä Terästyö JK&JK:lle ja suunnitteli yhdessä heidän kanssaan murtosuojan parkkimittareihin. Terästyö ja Jyväs-Parkki asensivat murtosuojan Jyväskylän jokaiseen 68:aan kadunvarsimittariin, ja murrot loppuivat kuin seinään.

– Murtosuojien asennuksen jälkeen murrot loppuivat kokonaan, sen jälkeen ei ole tullut edes murtoyrityksiä. Olemme olleet todella tyytyväisiä hankintaan, sen ansiosta säästämme huomattavan summan uusien mittareiden hankinnasta vuosittain.

Tutustu parkkimittarin murtosuojaan täällä »